Muffiny cytrynowe
12 sztuk
1,5 szklanki mąki
1 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 1/3 szklanki cukru
szczypta soli
90 g miękkiego masła
3 jajka
135 ml jogurtu naturalnego
skórka z 2 cytryn
sok z 1 i 1/2 cytryny
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Masło zmiksować z cukrem i jajkami. Wymieszać masę jajeczną z mąką i połączyć z jogurtem, skoiem i skórką z cytryny. Przełożyć do foremki na muffiny i piec ok. 15 minut w temperaturze 180 st.
Smacznego!
3 komentarze:
Uwielbiam cytrynowe muffinki!:)
Twoje wyglądają przepysznie:)
Dziękuję Majanko:)
ja też lubię cytrusy. kwaśśśśne.
Prześlij komentarz